Tradycja w nowym wydaniu

Gruszki nadziewane kaszanką

Doborowe towarzystwo – smakowitej kaszanki i soczystej gruszki gwarantuje kulinarny sukces na dzisiejszym grillu. Zaczynamy?

Pyszna przekąska

Gruszki nadziewane kaszanką

To danie to prawdziwa uczta dla podniebienia! Połączenie słodkiej gruszki z intensywnym smakiem kaszanki i kremowym serem pleśniowym z pewnością zachwyci Twoich gości!

Składniki

  • 3 gruszki
  • 500 g kaszanki grillowej Pekpol
  • 200 g dojrzewającego sera pleśniowego
  • 1 cebula
  • tymianek
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie

Dojrzałe gruszki, obrać, wydrążyć lekko środek, skropić oliwą i grillować po 2 minuty z każdej strony. Kaszankę upiec z dodatkiem cebuli.

Następnie kaszankę wymieszać z cebulą, doprawić posiekanym tymiankiem, solą i pieprzem. Wydrążone gruszki napełnić przygotowanym farszem z kaszanki, ser pleśniowy rozkruszyć i położyć na wierzchu.

Tak przygotowane gruszki można jeszcze chwilę podpiec na ruszcie.