Tradycja w nowym wydaniu
Gruszki nadziewane kaszanką
Doborowe towarzystwo – smakowitej kaszanki i soczystej gruszki gwarantuje kulinarny sukces na dzisiejszym grillu. Zaczynamy?
Pyszna przekąska
Gruszki nadziewane kaszanką
To danie to prawdziwa uczta dla podniebienia! Połączenie słodkiej gruszki z intensywnym smakiem kaszanki i kremowym serem pleśniowym z pewnością zachwyci Twoich gości!
Składniki
- 3 gruszki
- 500 g kaszanki grillowej Pekpol
- 200 g dojrzewającego sera pleśniowego
- 1 cebula
- tymianek
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie
Dojrzałe gruszki, obrać, wydrążyć lekko środek, skropić oliwą i grillować po 2 minuty z każdej strony. Kaszankę upiec z dodatkiem cebuli.
Następnie kaszankę wymieszać z cebulą, doprawić posiekanym tymiankiem, solą i pieprzem. Wydrążone gruszki napełnić przygotowanym farszem z kaszanki, ser pleśniowy rozkruszyć i położyć na wierzchu.
Tak przygotowane gruszki można jeszcze chwilę podpiec na ruszcie.