NASZA OFERTA

KURPIOWSKIE SPECJAŁY

Daj się uwieźć tradycyjnym wyrobom, które budzą skojarzenie z najlepszymi domowymi smakami.

Kurpiowskie Specjały

KABANOSY

Kruche kabanosy wieprzowe, średnio rozdrobnione, wędzone, parzone, suszone, z dodatkiem jałowca i naturalnych przypraw. Swój aromat zawdzięczają długiemu procesowi wędzenia i suszenia. Doskonałe jako przekąska.

Kurpiowskie Specjały

Kabanosy z kaczką

Kruche kabanosy wieprzowe, średnio rozdrobnione, wędzone, parzone, suszone, z dodatkiem jałowca i naturalnych przypraw. Produkt wyróżnia się doskonałym smakiem i wysoką zawartością mięsa (100 g kabanosów zostało wyprodukowane ze 171 g mięsa, w tym 120 g mięsa wieprzowego, 34 g mięsa z kurczaka i 17 g mięsa z kaczki).

Kurpiowskie Specjały

KIEŁBASA

Tradycyjna kiełbasa wyprodukowana z peklowanej wieprzowiny i mięsa z kurczaka, wędzona, parzona. Wyrazisty smak zawdzięcza specjalnej dobranej kompozycji przypraw. Doskonały dodatek do kanapek, makaronów, zapiekanek i sałatek.

Kurpiowskie Specjały

Kiełbasa z kaczką

Kiełbasa z mięsem z kaczki. Charakteryzuje ją delikatny smak, piękny kolor wędzenia i aromat przypraw z wyczuwalną nutą czosnku. Świetnie smakuje zarówno na zimno, jak i na gorąco.

Kurpiowskie Specjały

Kiełbasa z szynki

Tradycyjna kiełbasa wieprzowa, średnio rozdrobniona, parzona, z dodatkiem aromatycznych przypraw nadających jej wyrazisty smak. Polecana do przygotowania z wody, ale również do grillowania i pieczenia.

Kurpiowskie Specjały

Kiełbasa biała z szynki

Tradycyjna kiełbasa wieprzowa, średnio rozdrobniona, parzona, z dodatkiem aromatycznych przypraw nadających jej wyrazisty smak. Sprawdzi się jako dodatek do żurku i barszczu białego. Polecana również do grillowania i pieczenia.

Kurpiowskie Specjały

KIEŁBASA KRAKOWSKA SUCHA

Klasyczna kiełbasa z mięsa wieprzowego, poddana wędzeniu, pieczeniu i długiemu procesowi suszenia. 100 g produktu wyprodukowano ze 140 g wieprzowiny. Tradycyjny smak kiełbasy podkreślają naturalne przyprawy. Sprawdzi się na kanapkach zarówno małych, jak i dużych smakoszy.

Kurpiowskie Specjały

SCHAB

Tradycyjny, kruchy i soczysty schab otrzymany z peklowanego w zalewie z dodatkiem jałowca mięsa wieprzowego, wędzony, parzony. Doskonały dodatek do kanapek. Świetnie sprawdza się również jako element zimnej płyty.

Kurpiowskie Specjały

Szynka

Wędzonka otrzymana z peklowanej szynki wieprzowej, wędzona, parzona. Idealnie dobrana mieszanka przypraw nadają szynce unikalny smak, który zaspokoi podniebienie nawet najbardziej wymagającego wielbiciela mięsnych specjałów. 100 g produktu powstaje ze 114,9 g mięsa.

Kurpiowskie Specjały

Szynkowa

Kiełbasa wieprzowa, grubo rozdrobniona, wędzona, parzona, w osłonce niejadalnej. Wędlina powstaje z myślą o osobach ceniących tradycyjne specjały, które wyróżniają się wysoką jakością użytych surowców.

Kurpiowskie Specjały

SMALEC Z JABŁKIEM

Wyrób wieprzowy z dodatkiem naturalnych przypraw i jabłek. 100 g smalcu wyprodukowano z 65,9 g mięsa wieprzowego i 45,2g tłuszczu wieprzowego. Znakomity dodatek do chleba i ogórka kiszonego.

Kurpiowskie Specjały

SMALEC Z MIĘSEM

Wyrób wieprzowy z dodatkiem naturalnych przypraw. 100 g smalcu wyprodukowano z 68,9 g mięsa wieprzowego i 56,1 g tłuszczu wieprzowego. Wyborny dodatek do chleba i ogórka kiszonego.

Kurpiowskie Specjały

PASZTET

Pasztet wieprzowo-drobiowy z dodatkiem aromatycznych przypraw, pieczony według tradycyjnej receptury. Wspaniały dodatek do chleba. Smak pasztetu doskonale podkreślają ogórki kiszone.