HISTORIA PISANA SMAKIEM

JESTEŚMY Z WAMI JUŻ OD 47 LAT

Od początku funkcjonowania naszej firmy prężnie się rozwijamy – jesteśmy aktywni zarówno na rynku krajowym, jak i za granicą. Nasze produkty są przygotowywane zgodnie z międzynarodowymi standardami (BRC i IFS) i powstają w oparciu o tradycyjne receptury połączone z najnowocześniejszą technologią. Nasze marki są cenione przez konsumentów i były wielokrotnie nagradzane przez środowiska eksperckie.

pekpol-marki

Paryżanki

Paryżanki – to linia parówek wyprodukowanych z najwyższej jakości mięsa z dodatkiem naturalnych przypraw, wędzone dymem bukowym. Doskonale smakują zarówno na ciepło jak i na zimno jako szybka przekąska. W smaku jak i w zapachu są delikatne i aromatyczne. Występują w dwóch gramaturach opakowania: 250 g i ok. 1,0 kg.

pekpol-marki

KURPIOWSKIE SPECJAŁY

Kurpiowskie Specjały –  linia produktów stworzona z szacunkiem do kurpiowskiej tradycji. Wyprodukowane z najwyższej jakości mięsa wieprzowego – bez glutaminianu monosodowego, fosforanów dodanych, sztucznych przeciwutleniaczy, bez składników, o których nigdy nie słyszały gospodynie z kurpiowskich izb.

pekpol-marki

Dziarskie Jarskie

Dziarskie Jarskie – pasztety ze świeżych warzyw i owoców, pieczone. Zdrowe warzywa i owoce w towarzystwie naturalnych przypraw to wyśmienite połączenie. W linii pasztetów występuje pasztet z selera, pasztet z marchwi i soczewicy, pasztet z suszoną śliwką, pasztet z jabłkiem. Bez substancji konserwujących, bez wzmacniaczy smaku, bez sztucznych barwników.

Bezcenne źródło nie tylko energii, ale też składników niezbędnych dla każdego organizmu człowieka. Pasztety występują w gramaturze 210 g, 220 g i 4×25 g. Posiadają certyfikację  V_LABEL – produkty dla wegetarian i vegan.

pekpol-marki

Super Grill

SUPER GRILL – w ofercie SUPER GRILL możemy znaleźć całą gamę produktów  na grilla: kiełbasy parzone i wędzone, kaszanki, kiszka ziemniaczana, mięsa surowe w marynatach z odpowiednią dobraną kompozycją przypraw jak również produkty bezmięsne.

NASZE SUKCESY

NAGRODY I WYRÓŻNIENIA

Nasze produkty są rozpoznawalne i cenione przez konsumentów oraz środowisko eksperckie. Ze względu na unikalny smak i wysoką jakość były wielokrotnie nagradzane w rankingach, konkursach i plebiscytach.

pekpol-nagrody
pekpol-nagrody
pekpol-nagrody

2010

Modernizacja parku maszynowego, wdrożenie systemów BRC i IFS oraz chęć zaspokajania potrzeb konsumentów zaowocowały produkcją najwyższej jakości mięs i wędlin.

1969

Początek historii Zakładów Mięsnych Ostrołęka to rok 1969. Wtedy to podjęto decyzję o budowie zakładu produkcyjnego na granicy Mazowsza i Podlasia, na terenach bogatych w produkcję żywca. Budowę rozpoczęto w 1970 r.

2021

Automatyzacja procesów produkcyjnych, wprowadzenie nowych technologii i wykorzystywanie tradycyjnych receptur to tylko niektóre czynniki, które zdecydowały o sukcesie Zakładów Mięsnych Pekpol Ostrołęka. Największą wartością firmy są tworzący ją ludzie. Dzięki ich wiedzy, doświadczeniu i zaangażowaniu możemy produkować, sprzedawać, rozwijać się i codziennie trafiać na stoły naszych klientów.

1974

Oficjalne otwarcie ZM Pekpol Ostrołęka odbyło się 16 października 1974 r. Naszą firmę od samego początku tworzyli ludzie, którzy z pełnym zaangażowaniem dbali o wysoką jakość produkowanych wyrobów.

2021

Automatyzacja procesów produkcyjnych, wprowadzenie nowych technologii i wykorzystywanie tradycyjnych receptur to tylko niektóre czynniki, które zdecydowały o sukcesie Zakładów Mięsnych Pekpol Ostrołęka. Największą wartością firmy są tworzący ją ludzie. Dzięki ich wiedzy, doświadczeniu i zaangażowaniu możemy produkować, sprzedawać, rozwijać się i codziennie trafiać na stoły naszych klientów.

2010

Modernizacja parku maszynowego, wdrożenie systemów BRC i IFS oraz chęć zaspokajania potrzeb konsumentów zaowocowały produkcją najwyższej jakości mięs i wędlin.

1974

Oficjalne otwarcie ZM Pekpol Ostrołęka odbyło się 16 października 1974 r. Naszą firmę od samego początku tworzyli ludzie, którzy z pełnym zaangażowaniem dbali o wysoką jakość produkowanych wyrobów.

1969

Początek historii Zakładów Mięsnych Ostrołęka to rok 1969. Wtedy to podjęto decyzję o budowie zakładu produkcyjnego na granicy Mazowsza i Podlasia, na terenach bogatych w produkcję żywca. Budowę rozpoczęto w 1970 r.