Infolinia +48 29 764 11 01

Żeberka barbecue z grillowaną kukurydzą

Żeberka barbecue z grillowaną kukurydzą

Kategoria: dania główne

Składniki:

  • 1,5 kg żeberek wieprzowych ZM Pekpol
  • 200 ml ketchupu
  • 40 ml miodu
  • 4 ząbki czosnku
  • 4 łyżki musztardy
  • 20 g mielonego imbiru
  • 10 g ziaren kolendry
  • sól
  • pieprz
  • 2 kolby kukurydzy
  • łyżeczka masła

Sposób przyrządzania

Ze składników przygotować marynatę. Zamarynować żeberka i włożyć do lodówki na całą noc. Następnego dnia upiec na grillu. Mięso powinno z łatwością odchodzić od kości. Pod koniec pieczenia na ruszt wrzucić kolby kukurydzy. Gdy będą miękkie, zdjąć z rusztu, posolić i posmarować masłem. Smacznego!

Inne w tej kategorii

Bigos domowy

Składniki:

1 i 1/2 kg kiszonej kapusty, mała główka świeżej kapusty (ok.1 kg...

zobacz przepis

Gęś nadziewana kaszą

Składniki:

gęś, włoszczyzna, 3-4 grzyby, 1 łyżka masła, 2 jaja, pęczek pie...

zobacz przepis

Przepisy polecane

Panierowane Paryżanki

Składniki:

parówki Paryżanki ZM Pekpol – 1 opakowanie, ser żółty (3 plaste...

zobacz przepis

Paryżankowe serduszka

Składniki:

paryżanki klasyczne ZM Pekpol, 2 jajka, szczypiorek

zobacz przepis

Kieszonki schabowe z sałatką serową

Składniki:

schab pieczony ZM Pekpol, ok. 300 g, ser żółty, 150 g, 1 łyżka gr...

zobacz przepis
Branżowy program promocji
Nr POIG.06.05.02-00-149/12-00
Projektu „ Rozwój eksportu czynnikiem wzrostu poziomu konkurencyjności firmy W ramach poddziałania 6.5.2. Wsparcie udziału przedsiębiorców w programach promocji działania 6.5 Promocja polskiej gospodarki osi priorytetowej 6 Polska gospodarka na rynku międzynarodowym Programu Operacyjnego Innowacyjna gospodarka, 2007-2013

Administratorem danych osobowych są Zakłady Mięsne "Pekpol Ostrołęka" S.A.,
ul. Przemysłowa 31, Ławy, 07 - 410 Ostrołęka