Infolinia +48 29 764 11 01

Hot-dogi z sosem barbecue

Hot-dogi  z sosem barbecue

Kategoria: dania główne

Składniki:

  • Składniki (na 4 hot-dogi): 4 bułki do hot-dogów; 4 parówki Paryżanki ZM Pekpol; 1 duża czerwona cebula; 2 ogórki konserwowe, Sos barbecue: 2 łyżki oleju; 2 ząbki czosnku; 1 łyżeczka wędzonej papryki w proszku; 2 łyżki sosu Worcester; 3 łyżki musztardy; 4 łyżki ketchupu; 150 ml miodu; sól; pieprz

Sposób przyrządzania

Parówki i bułki podpiec lekko na grillu. Składniki na sos wymieszać. Cebulę i ogórki posiekać w kosteczkę. Bułkę posmarować od wewnątrz sosem, ułożyć w niej parówkę, cebulę i ogórki.

Inne w tej kategorii

Bigos domowy

Składniki:

1 i 1/2 kg kiszonej kapusty, mała główka świeżej kapusty (ok.1 kg...

zobacz przepis

Gęś nadziewana kaszą

Składniki:

gęś, włoszczyzna, 3-4 grzyby, 1 łyżka masła, 2 jaja, pęczek pie...

zobacz przepis

Przepisy polecane

Panierowane Paryżanki

Składniki:

parówki Paryżanki ZM Pekpol – 1 opakowanie, ser żółty (3 plaste...

zobacz przepis

Paryżankowe serduszka

Składniki:

paryżanki klasyczne ZM Pekpol, 2 jajka, szczypiorek

zobacz przepis

Kieszonki schabowe z sałatką serową

Składniki:

schab pieczony ZM Pekpol, ok. 300 g, ser żółty, 150 g, 1 łyżka gr...

zobacz przepis
Branżowy program promocji
Nr POIG.06.05.02-00-149/12-00
Projektu „ Rozwój eksportu czynnikiem wzrostu poziomu konkurencyjności firmy W ramach poddziałania 6.5.2. Wsparcie udziału przedsiębiorców w programach promocji działania 6.5 Promocja polskiej gospodarki osi priorytetowej 6 Polska gospodarka na rynku międzynarodowym Programu Operacyjnego Innowacyjna gospodarka, 2007-2013

Administratorem danych osobowych są Zakłady Mięsne "Pekpol Ostrołęka" S.A.,
ul. Przemysłowa 31, Ławy, 07 - 410 Ostrołęka