Infolinia +48 29 764 11 01

Wybierasz się na urlop? Sprawdź, jakie produkty sprawdzą się w podróży.

Wyjeżdżasz na urlop? Podróż do wymarzonego miejsca bywa czasem długa i uciążliwa. Dlatego warto zadbać o odpowiedni prowiant, który pozwoli zaspokoić głód i będzie zastrzykiem energii. Sprawdź, jakie produkty zabrać ze sobą na drogę.

Smakowite co nieco, czyli produkty zamknięte w małych, poręcznych opakowaniach

Na drogę lepiej przygotować własny prowiant niż korzystać z oferty przydrożnych barów. Przede wszystkim wybierajmy produkty pożywne i zdrowe, a unikajmy tych zawierających „puste kalorie”. Zwróćmy uwagę, aby były to trwałe wyroby, którym nie zaszkodzi kilkugodzinny transport. Kolejna istotna rzecz to porcje jedzenia – powinny być małe, poręczne i najlepiej osobno pakowane. Na rynku jest bogaty wybór produktów pakowanych w funkcjonalne opakowania, zawierające porcje na raz.

W okresie wakacyjnym konsumenci chętnie wybierają małe, poręczne formy opakowań, które są lekkie i nie obciążą plecaka czy torby podróżnej. Na rynku pojawiają się zestawy różnych wędlin, zamknięte w jednym, niedużym opakowaniu (np. Plastry Mix ZM Pekpol) lub opakowaniu rodzinnym. Dzięki nim posiłek będzie urozmaicony mówi Małgorzata Wódkiewicz, ekspert z Zakładów Mięsnych Pekpol Ostrołęka.

Niezastąpiona kanapka

Kanapka cieszy się niezmiennym powodzeniem – jej przygotowanie nie wymaga specjalnych zdolności kulinarnych, a w podróży jest niezastąpiona. Aby była pożywna i zdrowa warto urozmaicić ją warzywami i smaczną wędliną. – Do kanapek na drogę odpowiednie są wędliny podsuszane i chude, bez zbyt dużej ilości tłuszczu. Klienci najczęściej wybierają kanapkowe wędliny, jak kiełbasę Krakowską Suchą czy Żywiecką, które są wyśmienitym dodatkiem do wszelkiego rodzaju pieczywa – dodaje Małgorzata Wódkiewicz.

Dodatkowym wzbogaceniem kanapek mogą stać się warzywa, np. ogórek, rzodkiewka

W podróży sprawdzi się kabanos

Suche i podsuszane wędliny przetrwają też dłużej w wyższych temperaturach. – Podczas jazdy samochodem lub autobusem idealnie sprawdzą się kabanosy, ponieważ mogą być przechowywane poza lodówką, bez obaw o utratę jakości i świeżości. Ponadto ta poręczna przekąska będzie dla zmęczonego organizmu swoistym „zastrzykiem energii”.W ofercie posiadamy „Kabanosy ze spiżarni”, w różnych smakach: klasycznym, z pieprzem i z chilli. Z pewnością zadowolą one amatorów pikantnych i wyrazistych smaków – mówi Małgorzata Wódkiewicz.

 

Poleć znajomemu
Wyślij e-mailem
Branżowy program promocji
Nr POIG.06.05.02-00-149/12-00
Projektu „ Rozwój eksportu czynnikiem wzrostu poziomu konkurencyjności firmy W ramach poddziałania 6.5.2. Wsparcie udziału przedsiębiorców w programach promocji działania 6.5 Promocja polskiej gospodarki osi priorytetowej 6 Polska gospodarka na rynku międzynarodowym Programu Operacyjnego Innowacyjna gospodarka, 2007-2013

Administratorem danych osobowych są Zakłady Mięsne "Pekpol Ostrołęka" S.A.,
ul. Przemysłowa 31, Ławy, 07 - 410 Ostrołęka

Na podstawie art. 4c ustawy z dnia 8 marca 2013r. o przeciwdziałaniu nadmiernym opóźnieniom w transakcjach handlowych Zakłady Mięsne „Pekpol Ostrołęka” S.A. oświadczają, iż posiadają status dużego przedsiębiorcy w rozumieniu przepisów ustawy.