Infolinia +48 29 764 11 01

Specjały ZM Pekpol produktami WIOSNA 2013 w przemyśle mięsnym

W konkursie „Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym” WIOSNA 2013, zostały nagrodzone, aż cztery wyroby ZM Pekpol. Wśród wyróżnionych specjałów znalazły się: „Pasztetowa Ostrołęcka”, „Pasztetowa Delikatesowa” oraz „Schab w galarecie” i „Szynka w galarecie”. Wiosenna edycja plebiscytu, który organizuje Instytut Biotechnologii i Przemysłu Rolno-Spożywczego, odbyła się po raz XXXIX.

40- Wyróżnione w konkursie produkty to nowości w ofercie Zakładów Mięsnych Pekpol Ostrołęka. Fakt, że zostały docenione bardzo nas cieszy i potwierdza, że wysiłek oraz wdrożone inwestycje opłacają się – mówi Małgorzata Wódkiewicz z Zakładów Mięsnych Pekpol Ostrołęka. – Wszystkie firmowe specjały były oceniane przez rzeczoznawców - specjalistów branży. W tym m.in. przez członków zarządów największych zakładów mięsnych w Polsce, technologów żywności, przedstawicieli Federacji Konsumentów i organizatora – uzupełnia Małgorzata Wódkiewicz.  

Produkty ZM Pekpol były już wcześniej nagradzane przez Instytut Biotechnologii i Przemysłu Rolno-Spożywczego. Wyróżnienie w konkursie, w edycji JESIEŃ 2011, były „Kabanosy Dębowe” i „Szynka Dębowa”, natomiast w edycji JESIEŃ 2012 „Mini Kabanosy Chorizo” i ponownie „Szynka Dębowa”.

Przyznane nagrody i miano „Produktu najwyższej jakości w przemyśle mięsnym” są znakiem towarowym. Potwierdzeniem, że wyroby ZM Pekpol są wyróżniające się pod względem smaku, zapachu i bezpieczeństwa.

Konkurs „Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym” organizowany jest pod honorowym patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

Poleć znajomemu
Wyślij e-mailem
Branżowy program promocji
Nr POIG.06.05.02-00-149/12-00
Projektu „ Rozwój eksportu czynnikiem wzrostu poziomu konkurencyjności firmy W ramach poddziałania 6.5.2. Wsparcie udziału przedsiębiorców w programach promocji działania 6.5 Promocja polskiej gospodarki osi priorytetowej 6 Polska gospodarka na rynku międzynarodowym Programu Operacyjnego Innowacyjna gospodarka, 2007-2013

Administratorem danych osobowych są Zakłady Mięsne "Pekpol Ostrołęka" S.A.,
ul. Przemysłowa 31, Ławy, 07 - 410 Ostrołęka

Na podstawie art. 4c ustawy z dnia 8 marca 2013r. o przeciwdziałaniu nadmiernym opóźnieniom w transakcjach handlowych Zakłady Mięsne „Pekpol Ostrołęka” S.A. oświadczają, iż posiadają status dużego przedsiębiorcy w rozumieniu przepisów ustawy.