Infolinia +48 29 764 11 01

Do grilla, gotowi, start! – 3 przepisy na błyskawiczne mięsa w gotowej marynacie

Grillowanie to podobno narodowy sport Polaków. Z wytęsknieniem czekamy na pierwsze ciepłe dni i rozpoczęcie grillowego sezonu. Stajemy się też bardziej wybrednymi klientami i nie ograniczamy się tylko do grillowania kiełbasy. Polacy coraz częściej sięgają po mięsa i produkty przygotowane specjalnie do pieczenia na ruszcie.

Decyzję o przygotowaniu grilla często podejmujemy bardzo spontanicznie. Nie chcemy też spędzać w kuchni mnóstwa czasu. W końcu grillowe przyjęcie należy spędzić pod chmurką! Grillowanie to najczęściej domena mężczyzn. Jak wiadomo, cenią sobie oni szybkie i sprawne zakupy, dlatego najczęściej sięgają po mięsa, które można od razu wrzucić na ruszt. – Gotowe produkty na grilla to ogromna wygoda dla klienta. Oszczędzają czas, nie tracąc na jakości. Nowa linia mięs w marynacie od ZM Pekpol to doskonale przyprawione mięso poddane naturalnemu procesowi pasteryzacji. Wystarczy wyciągnąć je z opakowania i położyć na rozgrzanym grillu. Warto pamiętać, że produkt gotowy absolutnie nie oznacza gorszej jakości – mówi Małgorzata Wódkiewicz z Zakładów Mięsnych Pekpol Ostrołęka.

Wśród Polaków największym powodzeniem cieszą się grillowane kiełbasy, jednak z roku na rok coraz chętniej sięgamy też po mięsa. Najczęściej wybieramy karkówkę, a zwolennicy mniej tłustych potraw stawiają na pierś z kurczaka. Na grillu najlepiej smakują mięsa zamarynowane dzień wcześniej. Nie zawsze mamy czas na długie przygotowania, możemy mieć też problem z doborem odpowiednich przypraw. Dlatego tak chętnie wybieramy gotowe specjały.

Dziś proponujemy trzy smakowite potrawy z karkówką i piersią z kurczaka. Dzięki temu, że mięsa są już w gotowej aromatycznej marynacie, będzie można skupić większą uwagę na dodatkach.

Smacznego!

 

Poleć znajomemu
Wyślij e-mailem
Branżowy program promocji
Nr POIG.06.05.02-00-149/12-00
Projektu „ Rozwój eksportu czynnikiem wzrostu poziomu konkurencyjności firmy W ramach poddziałania 6.5.2. Wsparcie udziału przedsiębiorców w programach promocji działania 6.5 Promocja polskiej gospodarki osi priorytetowej 6 Polska gospodarka na rynku międzynarodowym Programu Operacyjnego Innowacyjna gospodarka, 2007-2013

Administratorem danych osobowych są Zakłady Mięsne "Pekpol Ostrołęka" S.A.,
ul. Przemysłowa 31, Ławy, 07 - 410 Ostrołęka

Na podstawie art. 4c ustawy z dnia 8 marca 2013r. o przeciwdziałaniu nadmiernym opóźnieniom w transakcjach handlowych Zakłady Mięsne „Pekpol Ostrołęka” S.A. oświadczają, iż posiadają status dużego przedsiębiorcy w rozumieniu przepisów ustawy.