Wspólny wieczór przy samodzielnie przygotowanym posiłku przez naszego mężczyznę to idealny pomysł na świętowanie Dnia Kobiet. Mając to na uwadze, podsuńmy naszej drugiej połówce kulinarne propozycje na romantyczną kolację we dwoje. Sukces zagwarantują odpowiednio dobrane składniki i menu tworzące przystawkę, kolację i deser. Polecamy przepisy na: koreczki z szynki i cukinii z serkiem fromage, tartę ze szpinakiem i boczkiem oraz koktajl z kurczakiem gotowanym.
W piątek 28 lutego mija 33 rocznica wprowadzenia kartek na mięso i wędliny. Żyliśmy z nimi przez 8 lat - do końca lipca 1989 roku. Wyliczone możliwości nabywcze wyrobów, narzucone przez Radę Ministrów Wojciecha Jaruzelskiego, miały być podstawą równego podziału w społeczeństwie. Reglamentacja była natomiast zaczynem wielu problemów i nielegalnego obiegu mięsa. Dziś statystyczny mieszkaniec naszego kraju zjada ok. 70 kg mięsa rocznie, czyli o 20-40 kg więcej niż w czasach PRL-u.
Wygodne wyroby spożywcze to spełnienie marzeń wszystkich, którzy lubią zjeść smaczny i ciepły posiłek, a nie mają zbyt wiele czasu na „pichcenie”. Gotowanie nigdy wcześniej nie było tak proste. Wyroby convenience – jak sama nazwa wskazuje, oznaczają wygodę i praktyczność, czyli w tym wypadku szybki i łatwy sposób na przygotowanie smacznego i sycącego dania. Zdradzamy wszystkie korzyści, jakie zapewniają tzw. produkty wygodne.
Zakłady Mięsne Pekpol przygotowały nową linię premium „Kurpiowskie specjały”, która właśnie debiutuje na sklepowych półkach. To linia wędzonych produktów, które nie zawierają glutaminianu sodu i fosforanów dodanych. Już teraz miłośnicy wędzonek mogą wybierać wśród czterech smakowitych specjałów: szynki, schabu, łopatki i boczku.
Chcąc wzmocnić odporność organizmu nie warto wzorować się na okresowo modnych dietach. Musimy po prostu dopasować jadłospis do aktualnej pory roku i jeść tradycyjne zimowe potrawy. Odpowiednie praktyki okażą się naszym najlepszym sojusznikiem w walce z przygnębieniem, zmarznięciem i przeziębieniem. Radzimy co jeść, aby się wzmocnić, a jednocześnie nie przytyć.
Przedstawiciele Zakładów Mięsnych „Pekpol Ostrołęka” w ostatnich dwóch miesiącach byli obecni na Międzynarodowych Targach „POLAGRA FOOD”, „ANUGA FOOD” i „WORLD FOOD UKRAINE”. Najważniejsze wydarzenia w branży spożywczej w Europie przyciągnęły łącznie ponad 200 000 zwiedzających. Zakłady Mięsne „Pekpol Ostrołęka” prezentowały ofertę dostosowaną do potrzeb rynku eksportowego. Były to m.in. produkty z linii Spiżarnia Dębowa, produkty plastrowane, salami oraz nowości asortymentowe m.in. golonka pieczona.
Nowy program lojalnościowy Zakładów Mięsnych Pekpol Ostrołęka S.A. skierowany jest do handlu detalicznego. Akcja „Wieża Marzeń”, po pod takim hasłem prowadzony jest program polega na zbieraniu punktów, które można wymieniać na wartościowe nagrody w dowolnym momencie trwania programu aż do dnia 15 kwietnia 2014 roku. Główną nagrodą jest wycieczka do Paryża dla dwóch osób!
Jak Andrzejki to zabawa! Wróżbom i tańcom będącym podstawą każdego przyjęcia powinny towarzyszyć smaczne dodatki. Świetną propozycją, która zaskoczy znajomych będzie menu w wersji tzw. „Tex-Mex” - przekąski inspirowane kuchnią z pogranicza Ameryki i Meksyku są smaczne, kolorowe i łatwe w przygotowaniu. Niektóre spośród potraw i zakąsek je się rękami, dzięki czemu ich forma jest idealna na ten wyjątkowy wieczór.
Komisja konkursowa Międzynarodowych Targów Poznańskich POLAGRA FOOD 2013 nagrodziła dwoma Złotymi Medalami topowe specjały firmy: "Golonkę pieczoną" i "Kiełbasę podwawelską oryginalną".
![]() |
Branżowy program promocji Nr POIG.06.05.02-00-149/12-00 Projektu „ Rozwój eksportu czynnikiem wzrostu poziomu konkurencyjności firmy W ramach poddziałania 6.5.2. Wsparcie udziału przedsiębiorców w programach promocji działania 6.5 Promocja polskiej gospodarki osi priorytetowej 6 Polska gospodarka na rynku międzynarodowym Programu Operacyjnego Innowacyjna gospodarka, 2007-2013 |
![]() |
Zakłady Mięsne ”PEKPOL Ostrołęka” Spółka Akcyjna w Ławach, ul. Przemysłowa 31, 07-410 Ostrołęka NIP 758-000-01-14 REGON 55002397 Zarejestrowana pod nr KRS 0000029756 w Sądzie Rejonowym dla m.st. Warszawy w Warszawie, XIV Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego. Kapitał zakładowy i kapitał wpłacony: 31 355 320 zł |
||
Administratorem danych osobowych są Zakłady Mięsne "Pekpol Ostrołęka" S.A., ul. Przemysłowa 31, Ławy, 07 - 410 Ostrołęka |
||
Na podstawie art. 4c ustawy z dnia 8 marca 2013r. o przeciwdziałaniu nadmiernym opóźnieniom w transakcjach handlowych Zakłady Mięsne „Pekpol Ostrołęka” S.A. oświadczają, iż posiadają status dużego przedsiębiorcy w rozumieniu przepisów ustawy. |